7 divatmagazin borító, ami szenvedélyes vitákat váltott ki

Hirdetés

A szerkesztők nagyon válogatósak, mikor a megfelelő borítót választják ki egy magazinhoz, hiszen ez az első dolog, amit az olvasók észrevesznek & meglátnak. Egy jó kép növelheti az eladásokat, növelheti a társadalmi tudatosságot és javíthatja a magazin hírnevét, vagy egy bukás esetén kritikákat válthat ki.

Találtunk néhány magazinborítót, melyek örökre emlékezetesek maradnak, miután nagy vitát váltottak ki.

 

Glamour, 1965. augusztus

Hirdetés

Katiti Kironde részt vett a Glamour magazin által szervezett “A legjobban öltözött főiskolás lányok” versenyen. Ő lett a győztes, és helyet kapott a címlapon. A szám több millió példányban kelt el, mivel ez volt az első alkalom, hogy egy afroamerikai nő jelent meg egy divatmagazin címlapján.

TIME, 1997. április

1997-ben Ellen DeGeneres került a TIME magazin címlapjára ezzal a szöveggel: “Igen, meleg vagyok”. Bár már létezett néhány pletyka a szexuális irányultságáról, nem mindenki volt felkészülve egy ilyen nyílt nyilatkozatra. A szám megjelenése után néhány tévécsatorna még a DeGeneres főszereplésével készült műsorokat is visszamondta.

People, 1997. szeptember

Hirdetés

A szörnyű párizsi autóbaleset után, melyben Diana hercegnő meghalt, az amerikai szerkesztőség, a People magazin egy olyan számot adott ki, amelynek címlapján az ő képe volt: egy boldog Diana, tiarával és mosollyal a fején egy fekete-fehér fotón. Ezt a címlapot a mai napig a divatmagazinok történetének egyik legmeghatóbbjaként tartják számon.

New York, 2014. november

A New York magazin azt akarta hangsúlyozni, hogy az emojik milyen gyorsan fejlődtek és változtatták meg a nyelvet a modern világban. Ezért egy hatalmas “beszélő” emojit tett a címlapra. Az Amerikai Magazinszerkesztők Társasága (American Society of Magazine Editors) még az üzleti és technológiai kategóriában is ezt a címlapot ismerte el a legjobbnak.

Vogue, 2017. március

A Vogue magazin 2017-es márciusi címlapja a hét együtt pózoló szupermodellnek köszönhetően lett volna emlékezetes. A közönség azonban azzal vádolta a magazint, hogy túlzásba vitte a Photoshop használatát: az olvasók szerint Gigi Hadid karja természetellenesen hosszúnak tűnt.

Paper, március, 2018

Amikor a Paper magazin 2018-as márciusu száma megjelent, sokan először nem ismerték fel a címlapon szereplő lányt. A népszerű énekesnőt, Christina Aguilerát még senki sem látta így: aranyos szeplők, semmi smink, csak természetes szépség. “Természetemnél fogva előadóművész vagyok. De már ott tartok, még zeneileg is, hogy ideje mindent levetkőzni, és értékelni azt, aki vagy, és a szépségedet” – mondta az énekesnő.

National Geographic, 2018. május

A National Geographic egyik hivatalos kiadása 2018 márciusában új kampányt indított “Bolygó vagy műanyag?” címmel, és egy jéghegynek látszó műanyag zacskót ábrázoló borítót tett ki. A számban sokkoló fotók is szerepeltek, amelyek azt mutatták, hogy bolygónkat szó szerint műanyag borítja. A magazin ezzel a kezdeményezéssel a túlzott műanyaghasználat problémáira és annak a természetre gyakorolt szörnyű következményeire kívánta felhívni a figyelmet.

Bármennyire is lett sikeres és ütős a címlap, jéghegyet formáló nejlonzacskó Matus Bencét, pozsonyi grafikust nem nyűgözte le, mert ő egy kollégájával már 2015-ben csinált egy szakasztott ugyanilyen képen, a Tescónak egy reklámkampányhoz, ami a cég lebomló szatyrait reklámozta..

 

via: brightside.me

Hirdetés

Ez is érdekes lehet...