Bátor ugrással menekült meg egy kutya a veszedelmes lakástűzből

Hirdetés

A macskákról azt mondják, hogy “kilenc életük” van, mivel képesek mindig talpon maradni. De ugyanez elmondható egy kutyáról is, aki bátran kimenekült egy égő házból úgy, hogy a második emeletről kiugrott az ablakon.

 

Az NBC Philadelphia szerint egy Justin Steinmetz nevű férfi a munkába menet vette észre a füsttel teli házat a Berks megyei Fleetwoodban. Az otthonban nem voltak emberek – a felnőttek dolgoztak, a gyerekek pedig iskolában voltak -, Justin pedig kétségbeesetten próbált segítséget hívni.

Rávett egy másik sofőrt, hogy hívja a 911-et, és egy slaggal próbálta eloltani a tüzet, sikertelenül. Hamarosan megérkeztek a tűzoltók, hogy leküzdjék a lángokat.

A helyzet azonban drámai fordulatot vett, miután a család kutyája, Charlie megjelent a ház második emeleti ablakában, és kétségbeesetten próbált menekülni.

Hirdetés

A tűzoltók rábeszélték Charlie-t, hogy ugorjon ki az ablakon, ami az egyetlen módja volt a biztonságba jutásának. A Justin által videóra vett drámai pillanatban a kutya bátran ugrik. Bár megégett a tűzben, élve sikerült kijutnia.

Hirdetés

“Tele volt a szája, a tüdeje füsttel, és biztonságba ugrott” – mondta Justin az NBC-nek. “Akkor ugrott, amikor kellett, ez a lényeg”.

A család másik kutyáját és két macskájukat is a helyszínen találták meg, miután sikerült kimenekülniük az otthonból.

Bár nagyszerű, hogy a háziállatok túlélték, a Stump családként azonosított háztulajdonosok “mindent elvesztettek” a tűzben. GoFundMe kampányt indítottak, hogy segítsenek nekik talpra állni az otthonuk elvesztése után.

“Nagyon hálásak vagyunk, hogy jól vannak, de tudatában vagyunk annak, hogy az életükre jelentős hatással lesz az otthonukban ma pusztító tűz” – olvasható az oldalon. Az oldal eddig 40 ezer dollárt gyűjtött össze a családnak.

Justin, aki egy farmot üzemeltet, és azt mondja, hogy kölcsönad a családnak néhány bébikecskét “kecsketerápiára”, szerinte a háziállatok megmenekülése egy fontos pozitívum.

“Áldottnak érzem magam, hogy az állatok élve megúszták, ez a legfontosabb” – mondta az NBC-nek.

 

via: theanimalclub.net

Hirdetés

Ez is érdekes lehet...